Danse- og teatersentrum til CPH STAGE: International Days i København!

International Days under CPH STAGE er et nordisk møtepunkt for scenekunstaktører og -organisasjoner, og Danse- og teatersentrum er til stede. CPH STAGE er en årlig teaterfestival i København og på Frederiksberg, med både danske verk og internasjonale scenekunstnere, og ikke minst et stort nettverk av scenekunstnere og organisasjoner.

Partnermøte med det nordiske nettverket Nordics Combined står på agendaen, og vi skal se et omfattende scenekunstprogram og møte internasjonale kollegaer.

Rundebord om internasjonalt scenekunstarbeid

Direktør i PAHN, Hege Knarvik Sande, leder en rundebordsdiskusjon om finansiering under arrangementet «The Value of Working Internationally», som tar for seg internasjonalisering, global maktbalanse og stiller seg spørsmål om verdien av å jobbe internasjonalt med scenekunst. Hva slags samarbeid er bærekraftig, og hvorfor skal vi prioritere kulturell utveksling og diplomati?

Nordting av Åmund Sjølie Sveen til København!

Som eneste norske kunstner på programmet, står Nordting av Amund Sjølie Sveen, denne gang med Danmarks rolle i Rigsfællesskabet, og den danske grunnlov som fyller 175 år, i fokus. Nok en gang setter Nordting spørsmål om kolonialisme, makt og folkestyre på agendaen.

For hvorfor har ikke Grønland og Færøyene sin egen grunnlov? Og hva med ideen om Grønlands selvstendighet? Det danske selvbildet sier fortsatt at danskene er et unntak i verdens kolonihistorie: «Vi har aldrig været onde, det var altid godt ment, og det er fortsat til Grønlands eget bedste.»

Om Danmark hevder seg å være en arktisk stat, trenger man kanskje et Nordting for det arktiske område også i Danmark? Make the North Great Again!

Forestillingen er kuratert og presenteres av CPH STAGE i samarbeid med Amund Sjølie Sveen.

På bildet: Amund Sjølie Sveen. Foto: Knut Aaserud