Scenemusikk

Scenemusikk til dokumentasjonsprosjekt

Kjenner du til original scenemusikk laget til frie sceneproduksjoner i Norge som er dokumentert eller innspilt, men ikke utgitt?

Plakat fra Musikkteater helaften (2008) på Black Box Teater der det ble vist arbeider av Ane Lan, Cinnober Teater (Sverige) og Ning, Nils Bech, Øyvind Torvund og Trond Reinholdtsen.

Sceneweb og Komponistforeningens platemerke Aurora har diskutert hvordan vi kan dokumentere og formidle musikk som er skapt til produksjoner i det frie scenekunstfeltet i Norge, og som ikke er utgitt. Vi ønsker å gjøre slik musikk tilgjengelig digitalt på en måte som ivaretar opphavsrett og samtidig viser den sceniske sammenhengen musikken ble laget til, for eksempel på Sceneweb. Løsningen kan også bli relevant for dokumentasjon av lydinstallasjoner og lignende formater der musikk inngår i andre kunstneriske uttrykk.

I 2023 vil vi søke tilskudd til et pilotprosjekt som skal prøve ut løsninger for format, opphavsrett og publisering av slik scenemusikk. I søknaden ønsker vi å inkludere et utvalg aktuelle eksempler. Eksemplene må være innspilt eller dokumentert, men kan gjerne trenge redigering, digitalisering, miksing eller mastring. Tilskuddet vi søker, skal blant annet gå til slik nødvendig bearbeiding, og det er interessant å kunne gi konkrete eksempler på behov.

Har du, eller vet du om slik musikk? Send inn kortfattet info til elisabeth@pahn.no eller yumi@aurorarecords.no innen 22. februar 2023 med

- Navn på produksjon

- Produksjonsår

- Produksjonssted

- Opphavsperson(er)

- Utøver(e)

- Format på dokumentasjon / innspilling slik det er nå (filformat eller fysisk format)

- Hvis opptaket sannsynligvis trenger redigering: Kort beskrivelse av hva som trengs Aurora og Sceneweb avgjør hvilke eksempler som blir inkludert i søknaden og vil kontakte aktuelle kunstnere før søknaden sendes.

Merk at nyinnspilling av partitur er utenfor rammene for pilotprosjektet.