Velkommen til seminar 11. - 12. mai 2023, i regi av Erasmus+-prosjektet Digital Leap!
Danse- og teatersentrum / Performing Arts Hub Norway ønsker scenekunstnere, studenter innen kunst- og kulturfeltet, produsenter, arrangører og andre kulturaktører velkommen til et to-dagers praktisk seminar som en del av avslutningen på EU prosjektet Digital Leap, som har gitt profesjonelle scenekunstaktører mer kunnskap om digitale verktøy. Nå skal vi dele erfaringer akkumulert gjennom prosjektet gjennom seminaret: storytelling vs digitalisering.
Ønsker du å lære mer om hvordan man bruker storytelling som metode i møte med digitale verktøy? Eller er du interessert i å utforske og lære mer om scenekunst og digitalisering?
Dette er en unik sjanse til å få grunnleggende forståelse om storytelling og digitale verktøy, og hvordan man helt konkret knytter dette til både produksjonen, opplevelsen, formidlingen og distribusjon av scenekunst.
Seminaret avsluttes med en fagsamtale om scenekunst og digitalisering – vi stiller spørsmålet: Hvorfor digital scenekunst? For å utvikle kunstformen eller for å nå kulturpolitiske målsettinger om å spre kunst og kultur i hele befolkningen? Hvor går grenseoppgangene hvor kvaliteter ved scenekunsten kan opphøre? Hvilke formidlingspotensiale har digital scenekunst? Relevante aktører fra det norske scenekunstfeltet inviteres inn for å dele sine erfaringer. Seminaret holdes i forbindelse med DTS/PAHN sitt årsmøte og påfølgende fest/nettverksmingling 12. mai fra kl. 17.00.
I programmet under finner du mer informasjon om temaene for foredragene og om ekspertene som er invitert inn.
Velkommen!
NB! Få plasser igjen.
PROGRAM
DAG 1
Dato: 11. Mai 2023
Tid: kl. 09:30 – 16:30
Hvor: Nasjonalbiblioteket, Store Auditorium
09.30– 10.00: Registrering / Kaffe
10:00 – 10:05: Velkommen, v/Direktør i Danse-og teatersentrum, Hege Knarvik Sande
10:05– 10:50: Digital Leap: Presentasjon av prosjektet.
Senior rådgiver, Kirsti B. Ulvestad, og internasjonal produsent og prosjektleder, Anders R. Småhaug, fra Danse- og teatersentrum / Performing Arts Hub Norway forteller kort om Erasmus+ projektet Digital Leap, deler key learning points og presenterer det åpne e-læringsmaterialet som har blitt skapt og tilgjengeliggjort under prosjektet. Innhold fra de fire læringshåndbøkene (Cookbook 1 – 4) vil bli presentert.
*Norsk
Pause 10 min
11:00 – 12:00: Gluk Media (LT), Presentasjon v/Simas Chomentauskas,
Simas Chomentauskas, Computer Graphics Supervisor for Gluck Media, vil gi en grunnleggende innføring i digitale verktøy opp mot scenekunst. Gluk Media utvikler interaktive medier og augmented reality-løsninger som visker ut grensen mellom den virtuelle og den virkelige verden.
*Engelsk
12.00 – 13.00: Lunsj (Lett lunsj serveres, Slottsbiblioteket)
13.00 – 15:00: Lecture: How to tell - The potential of great storytelling in the world of performance, v/ Dr. Alison Norrington (UK).
Dr. Alison Norrington gir en innføring i historiefortelling som vil inspirere, begeistre og vise potensialet til god historiefortelling i innen scenekunst (også med tanke på sosiale medier).
*Engelsk
15.00 – 15.45: Examples of digital elements and technology in live shows av Boya Bøckmann/De Utvalgte.
Boya Bøckman fra scenekunstkompaniet De Utvalgte. De Utvalgte arbeider med samtidsteater og deres forestillinger beveger seg i grenselandet mellom teater, billedkunst og performance. De skaper et særegent og mangefassetert uttrykk gjennom sammenstillingen av egenproduserte virkemidler som video, tekst, lyd og musikk. De Utvalgte har som de første i verden utviklet ny teknologi som tar i bruk 3D film som scenografi og narrativer. Boya vil vise eksempler fra sine forestillinger og deres brede spekter i bruk av teknologi.
15.45 – 16.30: Q&A med Alison Norrington og Boya Bøckman, med mulighet for spm fra salen. - moderator: Kirsti B. Ulvestad.
*Engelsk
DAG 2
Dato:12. Mai 2023
Tid: 09.00 – 19.00+
Hvor: Nasjonalbiblioteket, Store Auditorium.
09.00 – 12.00: Lecture: Storytelling in a wide perspective, v/ Dr. Alison Norrington (inkludert pauser). Historiefortelling i et bredere perspektiv, audience awareness and engagement and experience design, inkludert casestudier.
*Engelsk
12.00 – 13.00: Lunsj (lett lunsj serveres, Slottsbiblioteket).
13.00 – 14.00: Dr. Alison Norrington, Wrap-Up storytelling.
Den avsluttende økten vil fokusere på viktigheten av å forstå sitt publikum, emosjonelle design og hva man ønsker at publikum skal sitte igjen med etter å ha engasjert seg i deg og din historie. Dr. Alison vil også runde av seminaret som helhet og bygge en bro over i fagsamtalen om digital disseminering av scenekunst.
*Engelsk
14.00 – 14.30: Pause
(registrering av nye deltagere)
—————————————
FAGSAMTALE / ÅRSMØTE
14.30 - 15.00: Innlegg v/ Elena Perez, Førsteamanuensis, NTNU, Institutt for kunst- og medievitenskap.
Elena Perez vil holde et foredrag om: Interactivity and togetherness in digital theatre
*Engelsk
15:00 – 16:00: Fagsamtale.
Hvorfor digital scenekunst? For å utvikle kunstformen eller for å nå kulturpolitiske målsettinger om å spre kunst og kultur i hele befolkningen? Hvor går grenseoppgangene hvor kvaliteter ved scenekunsten kan opphøre? Hvilke formidlingspotensiale har digital scenekunst?
*Norsk
*Panel TBA
16:00 –16:15: Kort pause
16:15 – 17:00: Årsmøte for Danse- og teatersentrum
NB! Ønsker du å delta på DTS’ årsmøte med påfølgende fest og mingling? Meld deg på her!
17:00 – 19.00+: Fest/Nettverksmingel (lett bevertning). Sted: Performing Arts Hub Norway/Halvbroren.
Fotografi fra De Utvalgtes produksjon Fem forestillinger om døden (2020).