PAHN gjenopptar Asia-satsingen: Deltar på PAMS og Hong Kong Expo i Oktober

I oktober 2024 tar PAHN (Performing Arts Hub Norway) et stort skritt mot å gjenoppta sin Asia-satsing. Fra 8. til 18. oktober deltar PAHN på to store internasjonale scenekunstmarkeder: PAMS (Performing Arts Market in Seoul) i Sør-Korea og Hong Kong Performing Arts Expo, som arrangeres for første gang i 2024.

Gjenoppretter Asia-satsingen etter pandemien 
Målet med reisen er å gjenopprette satsingen på det asiatiske markedet, som ble påbegynt før pandemien, og bygge et solid grunnlag for fremtidig samarbeid og distribusjon av norsk scenekunst i regionen. «Dette er et viktig steg for at scenekunst fra Norge skal komme tilbake på det asiatiske markedet etter pandemien,» sier Hege Knarvik Sande, direktør i PAHN.

20-årsjubileum for PAMS: Norsk deltakelse i fokus 
PAMS feirer sitt 20-årsjubileum i 2024, og Hege Knarvik Sande er invitert til å delta på PAMS Salon: FORUM, hvor hun vil presentere den norske modellen for å fremme scenekunst internasjonalt. Sande vil også diskutere aktuelle trender innen norsk scenekunst og hvordan norske kompanier arbeider for internasjonal synlighet. Samtalen, som finner sted den 8. oktober, vil også omhandle utviklingen av internasjonale plattformer for distribusjon av scenekunst.

Fremtidens scenekunstmarked under lupen 
Under temaet «20 Years of Evolution: The Landscape and Vision of Global Performance Distribution Platforms» vil eksperter fra hele verden, inkludert Sande, diskutere hvordan distribusjonen av scenekunst har utviklet seg over de siste to tiårene. Blant temaene er hvordan pandemien har påvirket markedet og hva som må til for å skape et bærekraftig økosystem for scenekunst på globalt nivå.

Hong Kong Performing Arts Expo: Åpner døren til det asiatiske markedet
Etter deltakelsen på PAMS fortsetter PAHN reisen til Hong Kong for å delta på Hong Kong Performing Arts Expo, som arrangeres for første gang. Expoen har allerede blitt fremhevet av The Economist som en av de viktigste kulturelle begivenhetene i 2024. PAHN skal delta i en sonderingsreise for å vurdere mulighetene for fremtidig norsk deltakelse.

«Vi ser dette som en unik mulighet for norske aktører til å knytte kontakter og få internasjonal synlighet. Planen vår er å bruke denne første turen til å vurdere potensialet for å sende en full delegasjon i fremtiden,» sier Sande.

Muligheter for fremtidig vekst 
Både PAMS og Hong Kong Performing Arts Expo representerer viktige plattformer for norsk scenekunst å nå ut til et bredere internasjonalt publikum, og åpner dører til nye muligheter i asiatiske markeder.


PS! Planlegger du å delta vil vi gjerne høre fra deg:


Foto: Hong Kong Performing Arts Expo.