Automatisk innsamling av norsk scenekunsthistorie!

Velkommen til vårt åpne møte om utviklingen av automatisk import til Sceneweb. Vi er stolte av å presentere vårt pågående arbeid med å modernisere og effektivisere innsamlingen av metadata om norsk scenekunst, gjennom utvikling av API og automatiserte løsninger.

Dato: 28. november
Tid: kl. 12-15
Sted: Observatoriegata 1B

Sceneweb er et nasjonalt digitalt scenekunstarkiv som samler og tilgjengeliggjør informasjon om profesjonell scenekunst i Norge. Databasen fungerer som både et oppslagsverk og et forskningsverktøy, med kulturhistoriske data fra 1635 frem til i dag. Her finner man omfattende informasjon om kunstnere, spillesteder, frie scenekunstkompanier, samt private og offentlige scenekunstinstitusjoner.
I forbindelse med pilotprosjektet “Automatisk innsamling av arkivdata om scenekunst i Norge,” som vi har fått støtte til fra Arkivverket, har vi som mål å automatisere og effektivisere innsamlingen av store mengder metadata. Dette vil redusere dobbeltarbeid, gjøre prosessen mindre ressurskrevende, og øke hastigheten på innsamlingen av vår felles teaterhistorie.


Piloten har så langt vært svært vellykket, og erfaringene viser at dette er en effektiv metode for å samle inn data om repertoarhistorikk. På møtet vil vi dele våre erfaringer med tidligere automatiske importer og diskutere hvordan API-løsninger kan forbedre arbeidsflyten, med særlig fokus på vårt pilotprosjekt støttet av Arkivverket. Vi ser frem til en spennende diskusjon om hvordan vi kan videreutvikle dette viktige verktøyet for å bevare og formidle norsk scenekunstarv for fremtiden.
Innledere annonseres snart.

Vi håper å se deg der!